fb_img
Salomon
i

Брендот Саломон потекнува од француските Алпи, основан во1947 година. Саломон е создаден со цел да ги помести границите на планинските спортови преку создавање на иновативна опрема што им овозможува на луѓето да спортуваат, да напредуваат и да се натпреваруваат во избрани спортови во природа. Компанијата произведува и продава опрема за зимски спортови и планинарење, опрема и облека за планинско трчање, дизајнирани специјално за сите овие дисциплини. Производите се развиваат и тестираат во посебен центар за дизајн во Анеси, Франција, каде што инжинерите, дизајнерите и спортистите работат заедно за да создадат иновативни решенија кои постојано го подобруваат искуството на отворено за оние кои спортуваат во природа.

Затвори

 L41529500

Salomon HELMET PIONEER VISOR FLS/UNIVERSAL

9.890,00 ден.
Шифра на производ: L41529500
  • S 5356
v
  • За возрасни
  • Машки
  • Црна
  • Полистирен
  • Кациги за скијање
  • Скијање
  • Salomon

Salomon Pioneer Visor Ski Helmet

EPS 4D патентирана технологија на Salomon за максимално абсорбирање на енергијата и заштита од удари

Интегриран визор со SIGMA™ леќа

Salomon леќите филтрираат 100% од сончевите ултравиолетови зраци, за комплетна заштита на очите

Опција за отстранување на визорот и промена на стаклата во зависнот од временските услови

Може да ја користат и скијачи со диоптерски очила

Исклучително удобна

In-Mold  конструкција

Интегриран Custom Dial Fit систем на поставата за оптимизиран фит

Поставата е изработена од материјал кој брзо се суши

Систем за вентилација со кој се контролира продорот на воздух

3D конструкција на ушните перничиња која овозможува подобар пренос на звук

Кацигата е изработена по Европски стандарди за заштита и поседува CE сертификат

Тежина: 500g

 

Можеби ќе ви се допаднат
6.190,00 ден.
6.190,00 ден.
6.190,00 ден.
6.190,00 ден.
Провери го нашиот блог

Информирајте сè за сите новости.